Omgeving

Het Bayside Boutique Hotel ligt op het Blue Bay resort. Dit is een groot, veelzijdig en bovenal veilig resort. Het wordt namelijk zorgvuldig bewaakt zodat de gasten zonder problemen kunnen genieten van alles wat de directe omgeving te bieden heeft. Vooral het strand maakt daarbij de nodige indruk. Dit ligt op slechts vijftig meter afstand van het hotel en is zonder twijfel één van de allermooiste stranden van heel Curaçao.

Er zijn gelukkig ook tal van faciliteiten op het strand aanwezig. Zo kunnen gasten er een hapje eten of een verkoelend drankje halen bij de strandbar. Ook kunnen hotelgasten gratis gebruik maken van handdoeken of ligstoelen die op dit strand aanwezig zijn.

Golf

Zonder twijfel is dit één van de mooiste attracties in de directe omgeving van het hotel. De 18 holes golfbaan werd ontworpen door William Rocquemore en golfers vanuit de hele wereld komen hierheen om een balletje te slaan. De omgeving van de golfbaan is fantastisch en er is effectief gebruik gemaakt van de natuur waardoor er fantastische holes zijn ontstaan. Het fijne is dat de golfbaan geschikt is voor golfers van ieder niveau. Gasten van het Bayside Boutique hotel krijgen een gratis golf arrangement. Wel moet er een golf cart gehuurd worden. Dit kost echter slechts 12 dollar.

Talloze restaurants

Voor mensen die van lekker eten houden, is deze omgeving fantastisch. Er zijn namelijk heel veel verschillende restaurants beschikbaar waar heerlijk gegeten kan worden en men kan genieten van de lokale specialiteiten. Het Pictures restaurant, dat bij het hotel zelf hoort, is één van de beste restaurants. Hier worden elke dag opnieuw gerechten geserveerd waarbij enkel gebruik wordt gemaakt van dagverse ingrediënten.

Watersporten

Op Curaçao draait alles natuurlijk om de zee. Er zijn op en rondom het water dan ook tal van activiteiten te ondernemen. In de directe omgeving van hotel zijn er ook veel verschillende watersporten te beoefenen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan vissen, duiken, snorkelen, maar ook surfen, zeilen of een ritje op een waterscooter.

Auto huren

Om zelf op pad te gaan, is het natuurlijk handig om een auto te huren. Bij het Bayside Boutique Hotel is het voor de hotelgasten mogelijk om twee verschillende modellen te huren. Deze kunnen direct geboekt worden wanneer er een kamer wordt gereserveerd.

Willemstad

Met een gehuurde auto is het bijvoorbeeld mogelijk om Willemstad te bezoeken. Eigenlijk is een bezoek aan Curaçao niet compleet zonder een bezoek aan deze hoofdstad. In Willemstad zijn tal van bezienswaardigheden te zien. Vooral voor de liefhebbers van cultuur is dit een prachtige stad. Zo zijn er verschillende bijzondere bruggen en tal van historische gebouwen. Ook beschikt Willemstad over meerdere musea die een bezoek meer dan waard zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het Kura Hulanda Museum en het Maritiem Museum. Ook de shopliefhebbers komen volop aan hun trekken in Willemstad. Vergeet ook zeker geen bezoek te brengen aan de drijvende markt. Deze ligt om de hoek van de altijd gezellige en drukke Handelskade en er wordt verse groente en fruit verkocht.

Natuur en duiken

Curaçao beschikt over een veelzijdige natuur. Er is een diversiteit aan flora en fauna aanwezig op het eiland. Er zijn verschillende natuurgebieden die te bezoeken en te bezichtigen zijn. Dat kan door te wandelen of te fietsen. Ook per boot zijn de mooiste natuurlijke plekjes van het eiland te bekijken. Het allermooiste van het eiland wordt door sommige mensen echter wel eens vergeten en dat is de unieke onderwaterwereld. Curaçao heeft fantastische duikspots waar je prachtige koraalriffen kunt bekijken en de meest bijzondere vissen en andere onderwaterdieren tegen komt. Ervaren duikers kunnen op eigen houtje deze wereld verkennen als is het daarbij wel aan te raden vooraf goed te kijken naar de geldende regels en wetten. Het is ook mogelijk om met georganiseerde duiktochten mee te gaan. Deze excursies gaan uiteraard naar de aller mooiste spots om te duiken. Het is verstandig om op tijd te boeken, omdat duiken op Curaçao ontzettend populair is.

De mooiste stranden

De belangrijkste ingrediënten van Curaçao? Wanneer dat aan inwoners gevraagd wordt zal het negen van de tien keer over het heerlijke weer, de mooie zee en de bijzondere stranden gaan. Dat is ook niet zo gek aangezien het eiland over de meest fantastische stranden beschikt. En dat moet natuurlijk ook wel, aangezien een groot gedeelte van het leven zich op deze stranden afspeelt. Het is op Curaçao vrijwel altijd goed weer waardoor de stranden onder toeristen erg populair zijn. Ook mensen die naar het eiland komen om te golfen of voor zaken, nemen regelmatig een duik om even af te koelen. Het fijne aan Curaçao is dat er ontzettend veel stranden zijn en dat deze ook heel divers zijn. Daardoor is er voor iedereen wel een geschikt strand te vinden. Sommige mensen gaan bijvoorbeeld ontzettend graag naar een druk en toeristisch strand waar muziek gedraaid wordt, het voortdurend feest is en er tal van barretjes zijn te vinden. Anderen vinden het juist weer leuker om naar een rustig en natuurlijk strand te gaan om te genieten van de omgeving en de rust. Beide stranden zijn in overvloed beschikbaar op het eiland.

Uitgaan

Op Curaçao is het eigenlijk altijd feest. Op vrijwel ieder tijdstip van de dag wordt er op het eiland wel ergens een feestje gevierd. Degene die van een feestje houden, zijn dus op de juiste plaats als ze naar Curaçao komen om een balletje te slaan, vakantie te vieren of voor zaken. Overal op het eiland zijnclubs en discotheken te vinden waar bekende dj’s komen draaien en waar tot in de kleine uurtjes gefeest wordt. Er zijn ook veel openluchtfeestjes, bijvoorbeeld op het strand. Het uitgaansleven op Curaçao is erg veelzijdig. Er zijn namelijk ook vele restaurants, grandcafé’s en andere uitgaansgelegenheden beschikbaar. Uitgaan op Curaçao is met recht geschikt voor alle leeftijden en culturen!